Le Rouge Weblog

Brainwaves, opmerkelijkheden, vakantieverslagen en meer according to Mr. Le Rouge...

17 september 2006

Brrrrrrrrr wat was het koud vannacht!


Zaterdag 16 september
37.56829
-118.7431


Vanacht is de temperatuur flink gedaald. Dekens mogen uit de kast gehaald worden.
Verder lekker dagje gehad weer. Vanmorgen mochten we gratis koffie en muffins komen drinken/eten in de 'huiskamer' van de camping. Daar was ook een (bigscreen projectie)tv en kon Lieve lekker rondkruipen, prima dus. Gil en Pep waren douchen en dat duurde me een partij lang. Wat bleek? Pep is nu groot en kan zelf douchen. Papa moest eerst en toen hij, tja dan duurt het even. Zelfs zijn eigen haren gewassen. Lachen hoor, hij wordt met de dag wijzer.
Na nog even gespeeld te hebben in de speeltuin gingen we op pad. Onderweg een korte speeltuin stop met een boterham en op naar Lake Crowley. Volgens Gil een waanzinnig mooie route maar ik lag te pitten. Ik kan mijn ogen niet open houden in de auto. Beetje jammer wel.

Zoals gezegd mooie route door Big Pine en Bishop. Enorme bergen op de achtergrond, steeds mer bomen en de stadjes en dorpjes alweer in moderne cowboy stijl.
Schijnt dat in deze contreien veel (oude) westerns zijn opgenomen en ook een aflevering van Deep Space Nine bijvoorbeeld.

Zijn nu ds aanbeland bij Lake Crowley. Een meer dat gebruikt wordt door de stad LA voor hun water voorziening. Je kan er niet echt zwemmen maar wel bootje varen en vissen. Zomers schijnt er veel gewatersport te worden maar nu erg rustig.
Zitten op een mooie camping of iig met een fantastisch uitzicht over het meer en de bergen.
Er is een general store om de hoek maar dat is het we een beetje.
Tegenover ons staan wat cabins en in eentje woont een jong gezin die in Nederland gewoond heeft voor en jaar...in Apeldoorn of all places. Brian doet ook wat met computers (internet/netwok stuff)
Krijgen wat hout van ze voor een vuurtje en hun kids spelen wat met Pepijn. "If you need anything just let us know..." Erg aardig dus.
Hier ook weer wifi op meer dan 2000 meter hoogte in de back country...lachen hoor.
Gaat hier vanacht helemaal koud worden en volgens de weerberichten gaat het in Yosemite misschien wel vriezen (-1)
In de camper is het nog behagelijk en de kachel hoeft nog niet aan.
Morgen dus het park in. Volgens Brian vooral onderweg veel stoppen en genieten van de views. We'll c..
Hebben gereserveerd dus datmoet goed gaan. Wel wat waarschuwingen op de yosemite site over beren en gebruik van bearcages voor voedsel maar zal wel loslopen...toch? :)

ps. We koken trouwens vaak zelf wat aardig lukt dus we houden de fast food nog aardig buiten de deur. (en die is ook hier in het achterland aanwezig!)

pps. Nog geen natuurgeweld van dichtbij meegemaakt behalve wat wind. Maar bij Las Vegas was dus de I95 afgesloten wegens flooding en nu hier in de buurt een heuze bosbrand waar we alleen wat vage rook en chinook blushelikopters van meekrijgen.

6 Comments:

At 17 september, 2006 10:31, Anonymous Anoniem said...

Goedemorgen allemaal het is hier weer een mooie morgen.Even kijken wat jullie weer beleefd hebben "vannacht" Wat een stoere foto van Pepijn steentjes keilen over het meer.Ziet er goed uit bij jullie.Tot ziens maar weer Dikke kus

 
At 17 september, 2006 11:13, Anonymous Anoniem said...

Jaaa beren, hadden we in Canada ook, zeiden ze.... maar viel mee.. alle proviand binnen in de camper en niets in de laadkleppen buiten zeg maar ook geen vuilnis en dan heb je nergens last van !!

Have fun
X, R en B

 
At 18 september, 2006 21:49, Anonymous Anoniem said...

Zo te horen hebben jullie je draai helemaal gevonden desondanks de wat mindere start. Ik vind het leuk om te horen dat jullie zo aan het genieten zijn met elkaar. Hier in NL is het druk met alles en niks eigenlijk. Dus ik ben wel wat jaloers op jullie. Geniet ervan en keep up the stories.

Grts, Marcel & Lisette

 
At 19 september, 2006 14:28, Anonymous Anoniem said...

Heel leuk jullie reisverslag te lezen, zo heb ik ook een beetje vakantiegevoel...
Heel veel plezier.

 
At 19 september, 2006 14:31, Anonymous Anoniem said...

Naam vergeten: Liekje !
Wat een lekker kids hebben jullie toch !
ENJOY

 
At 20 september, 2006 14:22, Anonymous Anoniem said...

He schatjes,
wat een belevenissen allemaal. Maar unbielievubul wat er allemaal fout kan gaan. ik las ergens een commentaar van Eug: limburg is ook erg leuk... wellicht een idee idd?! Heel veel plezier gewenst van Leon, Karen en kids.
Blijf vooral schrijven... errug leuk

 

Een reactie posten

<< Home