Le Rouge Weblog

Brainwaves, opmerkelijkheden, vakantieverslagen en meer according to Mr. Le Rouge...

21 september 2006

josemmittie


zondag 17 september


Jemig de pemig wat was het ook hier koud vannacht. De kachel sloeg spontaan aan...mmm nu nog stroom van de hookup maar in Yosemite niet dus...

Gelukkig bleek de thermostaat gewoon niet helemaal uit te hebben gestaan dus zal het wel loslopen.

Lekker ff gedouched (in Yosemite zal het wel american shower worden) en dan op weg. Nog even tanken en dan richting Mono lake. Niet veel tijd voor uitgebreide stop dus even bij visitors center wat info bekeken en wat shots genomen.

En dan de Tioga pas in (bijna 10.000 ft = ruim 3.000 meter). Qua heftigheid valt het enorm mee maar qua views is het onbeschrijvelijk. Wat is dit mooi en we zijn het park nog niet eens echt in!

Bij de officiele ingang ff 20$ gedokt en dan op naar een picknick plekje. Mooi plekje bij een meertje (Lake Tenaya) gevonden en weer genoten van de uitzichten. Hier kan je echt wel dagen blijven. Standaard toegangspas is dan ook 7 dagen geldig :)

Dan weer verder want we moeten nog een eindje over kronkelige bergwegen voor we bij de camping zijn en moeten daar voor 4 uur zijn...

We stellen het ietwat romantischer voor dan het is want het is best druk en de wegen etc. zijn zeer goed verzorgd. Maar de omgeving is zeer goed in tact gehouden dus enorm genieten.

Dan komen we in de valley en rijden we naar de Upper Pines campground. Lekker tussen enorme pine trees en ondanks de no-hookup (geen electr. en geen water aansluiting, maar we hebben een watertank) goede plaatsen compleet met bearcage (een soort buiten kluis voor rondslingerend voedsel. Omdat anders de beren dit pakken of je auto openbreken. Op die manier worden ze agressief en dan moeten ze af worden gemaakt en dat is ook niet de bedoeling. Dus niet de beren in de verleiding brengen.... We mogen alles wat in de kastjes en koelkast zit daar wel gewoon laten maar rest in die cage....oftewel we hebben niks voor de cage :) We hebben wel de camper spik en span gemaakt en alle rondslingerende rozijnen en koekkruimels opgeruimd.

Nog even een korte hike gemaakt en veel eekhoorntjes gezien en weer mooie uitzichten. Pepijn geniet ook. Lieve is wat minder happy maar die heeft weer wat obstipatie problemen :)

Terug bij de camper heeft Angela lekker pancakes gemaakt en ook Lieve stouwt bijna 2 weg! Lieve is versneld met de pot mee aan het eten, want die potjes wil ze niet en 9 van de 10 keer slaat ze haar fles melk ook vriendelijk af. Tja dan maar met ons mee eten :) Ze drinkt wel erg weinig dus daarom de poepproblemen. Ook zit er hier extra ijzer aan de babymelk toegevoegd en dat stopt ook.

Anyway nog even fikkie gestookt (natuurlijk!) en een flesje wijn achterover geslagen terwijl Pepijn zich vermaakt met 2 buurmeisjes (klinken als zwitsers ofzo..)

Geen wifi dit keer dus dit wordt wat later geplaatst maar dat mag de pret niet drukken.

Vroeg naar bed dus en morgen weer wat site seeing op weg het park uit.

Uiteindelijk bestemming is Columbia wat een soort openlucht museum dorpje moet zijn met cowboys and stuff....great fun dus.


37.73555

-119.56265