Le Rouge Weblog

Brainwaves, opmerkelijkheden, vakantieverslagen en meer according to Mr. Le Rouge...

22 september 2006

Kijken met je handjes


Donderdag 21 september


Vandaag hebben we een groot deel van de dag doorgebracht in het Exploratorium. Aangezien het een eind lopen was hebben we de bus gepakt.

Ik denk dat het zoiets is als NEMO in A'dam. Er staan allerlei proefopstellingen met wetenschappelijke dingen. Kinderen kunnen overal aankomen en voor volwassenen en oudere kinderen is het erg leerzaam. Er zijn dingen om te voelen, met licht en geluid, hoe kleuren werken, zand op draaischijven, rook etc. Echt superleuk en Pep vermaakte er zich prima. Na een paar uur zijn we naar het strand vlakbij de Golden Gate brug gegaan. Daar lekker in de zon gezeten.Vervolgens de bus weer richting de Italiaanse wijk en daar wat gewandeld en in de speeltuin gezeten. We besloten daar vroeg te eten zodat we de shuttle van 19 uur weer naar de camping konden nemen want gister vielen de kids echt om van de slaap. Ook Lieve heeft vandaag niet veel kunnen slapen. Toch houdt ze het echt supergoed vol. Ze is zelden dreinerig. Ze lacht naar iedereen en iedereen stopt even om in de buggy te kijken waarop bijna iedereen dan zegt: what a cute boy! En daar sta je dan met een baby in een roze fleecetrui, een gouden armbandje en een roesjes lange broek, na ja........

Italiaans(?) restaurantje was snel gevonden want je struikelt er over. Waar in Nederland er allemaal turken en marokkanen in de keuken staan is het hier de hispanics....bummer maar goed.

Eten was zeer goed maar wel weer aardig aan de prijs...waren zo'n 75$ kwijt voor 2 pizza's en een pasta. En dan staat er op de bon ook nog een staatje met tip suggesties van 15 tot 20 % !!

10 kunnen ze krijgen en dat was eigenlijk nog teveel gezien de niet al te enthousiaste bediening.

In mij achterhoofd doemt een scene uit reservoir dogs op over tipping...:)

In het shuttle busje terug naar de camping cq rv parkeerplaats zien we nog allerlei leuke winkels, terrasjes en cafe's....je kan hier alleen al wel 3 weken rondhangen :)


Moe maar voldaan weer in de camper en bezig met de routeplanning van morgen. We gaan naar het aquarium in Monterey



p.s. Zijn we al gek?



Even een kort algemeen intermezzootje :)

Ik vind het net als toen in Argentinie weer zo bijzonder dat we 24 uur per dag op elkaars lip zitten en elkaar nog niet eens zat zijn :)

Het is mooi om zo intensief met elkaar op te trekken. De eerste dagen waren echt wel pittig ook omdat je zoveel moet regelen en dan is er voor de kids gewoon helemaal niks aan. Al gauw vind je een soort standaard ritme. De 'ik ben wakker!' tijden zijn ook vrij snel aaceptabel geworden (tussen 7 en half 8) dus dat is prettig. Elke dag zitten we weer met verwondering naar de kleintjes te kijken wat zijn ze dan ineens weer gegroeid. Lieve is echt geen baby meer maar al een kleine eigenwijze dreumes aan het worden die goed weet wat ze wil. Als we bijvoorbeeld aan het eten zijn dan zit ze aan je mouw te trekken omdat ze een hap van je bord wil ha ha.

Ook Pep heeft elke dag allerlei wijze uitspraken, hoort alles, is niet af te schepen met een 'ik weet het niet' en heeft nu echt lol in de vakantie al is het begrip 'vakantie' wel vaag voor hem. Want de auto's die hier rondrijden zijn ook met vakantie zegt hij dan.........tja wie weet?


Onze vooroordelen over Amerikanen hebben we echt moeten laten varen. Ondanks sommige oppervlakkige opmerkingen en groetjes zijn de meeste mensen ongelooflijk behulpzaam en geinteresseerd. Je merkt aan sommige mensen wel dat ze een goede indruk willen maken na alle negatieve terreur berichtgevingen :). Alles is echt goed geregeld en de natuur is prachtig. Het is bijna jammer dat we nooit eerder zijn gegaan. Nadeeltje is wel dat je hier geld als water uitgeeft. Niet normaal. Maar goed dat zien we dan wel als we thuis zijn. Het wil ook wel als het enige brood dat enigszins te nassen is ruim 4 dollar kost.

Goedkope microwave is er wel maar wij willen vers.........en thats gonna cost ya.


Lieve kan nog steeds bijna niet schijten dus iedereen die tips heeft...........



1 Comments:

At 22 september, 2006 08:46, Anonymous Anoniem said...

Had je al gemaild... maar hebben ze daar Venkelthee?? Weet alleen niet wat dat in het engels is.. Vast wel bij een natuurkruidenwinkel ofzo??
Deed hier the trick! Niet teveel 1 fles van 150 cc per dag..anders kan ze darmkrampjes krijgen!
p.s volgens de vk krijg ik een kleintje...zal wel een meisje zijn dan denk je niet... een klein nichtje komt eraan ;-)

Liefs Xandra

 

Een reactie posten

<< Home