Le Rouge Weblog

Brainwaves, opmerkelijkheden, vakantieverslagen en meer according to Mr. Le Rouge...

25 september 2006

Highway 1


Zaterdag 23 september


Vandaag stond de beroemde highway 1 op het programma. Niet de snelste weg naar beneden maar wel een van de mooiste.

Nadat we Carmel voorbij waren begon het echt. Een kronkelige bergweg langs de oceaan waar 40 mile per hour al veel is...

Kwam nog bij dat er een een of andere racefiets tour uitgezet was want het krioelde van de Amstrong wannabee's die niet helemaal door hadden dat zij degene waren die rekeneing moesten houden met ons en niet andersom! Ga dan de tour rijden als je geen last van auto's wilt hebben op een weg zonder fietspad! Erger de erger...

Maar goed de uitzichten waren mooi. Helaas had Angela er al snel genoeg van want ze zag de tijd voorbij gaan maar de aantal mijlen niet. Ondanks dat dit eigenlijk volgens de planning ging wilde zij dus eigenlijk liever doorrijden dan mooie plaatjes schieten.

Ok dan maar. Toch nog even een stopje gemaakt voor at cliff shots en weer verder. Terwijl de hele familie in slaap dommelt geniet ik dan maar van het uitzicht en de mooie bochten. Ook wel cool met de motor hoewel ik dan toch wel een rijvaardigheids traininkje wil doen eerst...

Dan wordt het iets platter en komen we voorbij een zeeolifanten kolonie dus ik stop nog even. Met de spiegelreflex wat beesten erop gezet. De familie is dan wakker en Angela neemt het stuur over. Deal is om bij Cambria even te stoppen voor lunch en even strand. Dat was wel even lekker relaxen. Pepijn gaat ons voor met zijn handdoek en zoekt een mooi plaatje uit waar hij dan lekker gaat liggen “lekker zonnen”. Ook Lieve vermaakt zich prima.

Na deze stopover gaan we op zoek naar de camping in Avila Beach. Snel gevonden maar rijden de ingang voorbij en moeten een heel stuk doorrijden voor we kunnen keren. Pepijn had het zwembad al gespot dus snelheid is geboden :)

Aangekomen bijkt er nog 1 plekje voor een 25 foot RV te zijn maar we mogen toch proberen onze 30 footer erin te proppen Dit lukt prima dus snel naar het zwembad. Deze wordt verwarmd door een hotspring wat de zwavel lucht verklaart. Pepijn vindt het ook lekker. Zelfs Lieve wil wel even badderen. Als Angela even de boel wil gaan verkennen en in haar zak voelt is er paniek. De campersleutel is weg! Ze had al eens geroepen: 'jee wat nou als je de sleutel binnen laat liggen en je gooit de deur dicht???' Tja shit happens. Snel iedereen uit het zwembad terug naar de camper, tassen omgekeerd en ook de buggy. En ja hoor....de sleutel zit nog in het slot. Pffffffff gelukkig maar, dat was even stress.

's avonds een camping pizza naar binnen gewerkt (was ook nog mazzel want hadden geen zin om boodschappen te doen en dachten het met restjes wel te redden en een pizza s avonds. De keuken was dus dicht maaaaaaaaaaaaaaar er waren nog wel wat stukken pizza over. Mjummie :( hi hi ). Lieve weigerde keihard haar gezond organic olvarit en wilde ook pizza. Ach tja.....

Dan mogen we nog even bij de buren met 7 kids marsmallows eten bij een kampvuur. Pepijn vindt het wel leuk maar eet de spekkies liever zo op. Uiteindelijk is hij toch wel moe en wil slapen wat dit keer erg snel gaat :)

Ik babbel nog wat met de 16-tire-stores-owner die alleen een biertje voor mij heeft gehaald en ga dan met Angela weer terug naar de camper.

Nog even stukje schrijven die we waarschijnlijk morgen in Santa Barbara wel kunnen uploaden.


35.18039

-120.70215